MIDNIGHT MEMORIES

2014



Äntligen är den här!  
 
 


Fredagstips

2014



 
Imorse så hittade jag en ny fotoapp till mobilen som jag laddade ner och blev lite smått förälskad i! Den heter EyeEm och är nästan som en blandning av tumblr och instagam bortsätt från att man äger sina egna bilder, verken appen eller någon annan äger dem. Man kan ladda upp sina egna bilder och titta/söka på andras. Det som gör appen lite extra rolig är att den säger "good morning" och andra små perosnliga meddelanden under dagen !
 
Ni hittar mig här: http://www.eyeem.com/jennifersmedberg


Min lilla bebis

2014




Min älskade Nissan som jämt ska vara med! 

Jag satte mig på golver förut när jag skulle läsa englenskan och då kom Nisse (Nissan) och skulle vara med som alltid. Först la hon sig på pappret men sedan lyckades jag få henne att ligga brevid mig istället, hon är seriöst som en bebis. Man ska bära på henne, ge henne mat och sitta brevid henne för att hon ska somna! En katt som behöver nattas har jag aldrig varit med om tidigare...! 


Kalas

2014



 
 
Lite bilder ifrån igår då vi firade jakob med lite släkt! 
 


Hon älskar sockerkaka

2014



 
I lördags så hade mamma bakat en tårtbotten och ställt den på köksbänken. Man kan ju tro att den skulle stå säker där men nej. Våran katt Nissan älskar sockerkaka så på kvällen går Jakob ut i köket och plötsligt ropar han "katten äter på kakan!". Jag sprang ut i köket och ja, där står hon och är i full färd med att tugga i sig den. Haha jag han att få bort henne innan katastrofen var för står men vi fick skära bort en bit av kanten! Så igår när jag skärde ut mitten av tårtan så passade jag på att göra en egen liten tårta till Nissan med botten, grädde och kattgodis! 
 


Tårta med godisgömma

2014



 
I helgen har jag haft fullt upp.. typ. I lördags var jag och sökte jobb nere på kneippbyn, jag satt där nere hela förmiddagen och efter det så gick jag hem och tog det lungt ett tag innan jag bakade 2 kladdkakor till min lillebrors födelsedag som var igår. 
 
Så igår firade vi honom, vi gick upp runt 8 och sjöng för honom men efter det gick jag och la mig igen till halv 12. När jag vaknade för andra gången satt jag ihop en tårta med godisgömma som ni ser på bilderna ovan och sedan var det typ att fira honom resten av dagen! Vad har ni haft för er? 


Klocka

2014



 
Jag vill verkligen köpa en ny klocka men jag vill inte lägga för mycket pengar på en.. Någon av dem över skulle jag kunna tänka mig, vilket tycker ni? :)


Pad thai

2014



 
3 bilder från igår då jag lagade kvällsmaten hemma, det blev pad thai! 


Andra bloggar

2014



Jag fick en fråga om vad jag följer för andra bloggar så den tänkte jag svara på nu i ett inlägg!
 
Jag läser ganska många olika bloggar varje dag och det kan variera mellan allt från smink och skönhet till foto och livsstilsbloggar. De bloggar som är några av mina favoriter är: 
 
 
Tanyaburr.co.uk - En tjej från England som driver en vardags- och skönhetsblogg! Jag hittade henne genom youtube där hon har en kanal.
Molkan.se - En svensk skönhetsblogg där jag får jättemycket insperation till allt som har med skönhet att göra! 
Thingsyouremember.me - En svensk blogg som drivs av en tjej som tar otroligt fina bilder! 
 
 
 
Zoella.co.uk - En av mina absolut favoritbloggar! Den här är också engelsk och drivs av Zoe Sugg (hon har också en youtube kanal) och den handlar om lite allt möjligt, jag älskar hennes bilder! 
Ladysmart.co.uk - En ganska ny blogg om mode och vardagen! 
 
Glömde bilder på Nevnarien.se och Linda Hallbergs blogg men dom är också värda att titta in på! 
(Alla bilder i inlägget tillör respektive blogg!!) 
 
Har ni något tips på blogg, er egen eller någon annans? Är ständigt på jakt efter nya att läsa! 
 
 


MENY

2014



 
Mamma har fixat en "meny" som hänger i vårat kök där vi skriver upp veckans mat, ons-sön är dock förra veckans måltider. Haha jag tycker att den är perfekt för då kan jag se innan jag går till skolan vad det blir för något så att jag kan tänka på det när det är äcklig skolmat...


21 januari

2014



 
Det finns inte så mycket att skriva om just nu då det inte händer så mycket.. Jag är trött 24/7 vilket leder till att jag går till skolan och när jag kommer hem händer det exakt ingenting, jag ligger typ i sängen och ser på serier eller youtube.. Ikväll ska jag iallafall laga mat så då kan ni få se lite bilder på det! Någon som har något tips på saker att göra när man är äckligt trött?.. 


4 bilder

2014



Dom 4 senaste bilderna från min mobil: 
 
Snön som kom förra veckan, bilden togs innan jag insåg hur mycket jag hatar den då den är kall...
 
Min lillebror fyller år på söndag och jag planerar på att baka en liknande tårta som på bilden fast mindre. 
 
Just nu läser vi på spanskan och jag trodde att det skulle bli okej, att jag skulle kunna förstå lite. Ja, jag förstår men det är ändå så mycket svårare än vad jag förväntade mig..
 
I fredags gick jag till pulkabacken med mina bröder. Planen var att inte åka något men det slutade med att den yngsta övertalade mig så det var första gången jag åkte på x antal år. Haha jag har ett enormt blåmärke på ena benet.. 
 


Mat och kyla

2014



 
Lite bilder från förra veckan på 2 olika måltider jag lagade (en med mamma). Det blev kyklingfajita en dag och någon pasta grej någon annan dag.. 
 
Imorse åkte jag buss till skolan (vilket jag nästan aldrig gör längre) och innan jag gick ut kollade jag hur kallt det var och det var -6 grader! Jag som fryser ihjäl vid typ 15 grader hann tappa känseln i hela kroppen innan bussen kom och nu cirka en timme senera (har varit inne) är jag fortfarande lika kall. Jag gillar snön men jag hatar kylan.. 


KIWI

2014



 
Min lunch idag bestod utav jordgubbsyoughurt med kiwi, kanske inte den bästa kombinationen och jag gillar egentligen inte jordgubbsyoughurt men det gick att äta i brist på annan mat!


Orkade inte

2014



Nu var det ett tag sedan ni fick ett inlägg med "bra" bilder.. typ en vecka sen? Jag har inte haft något plugg men varje dag när jag kommit hem från skolan så har jag i princip varit död. Jag har inte orkat att ta tag i att ladda in bilderna från kameran och redigerat dem, det har bara skriket "NEJ" runt hela grejen. Ikväll tog jag iallafall tag i saken och nu ligger alla bilder på datan och väntar på att bli redigerade, dom ni får se under är dom som togs först, lite oseriöst lek med ljus. 
 
 
 
 
 
 


Wanties

2014



 
 


Inget att göra - måla

2014




Igårkväll hade jag absolut inget att göra så jag passade på att måla med mina gammal akvareller och se på film! 
Älskar såna kvällar när man kan göra exakt vad man vill! 




Min dag

2014



Hej! Den här helgen har gått alldeles för snabbt då jag har varit så sjukt trött efter första skolveckan. Igår gjorde jag seriös inget men idag har det hänt desto mer. Först fick jag en liten sovmorgon innan jag åkte med mamma till  Rusta. Påvägen hem övningskörde jag ett tag och det gick faktiskt ganska bra, det har ju kommit snö nu idag så där vi körde var det lite svårt att se var vägkanten började och var alla olika infarter låg. När vi kom hem sen så bestämde vi oss för att åka och fika vid mommo och morfar för det var ett tag sedan vi var där hemma.
 
Nu ikväll har jag städat rummet och just nu sitter jag och försöker bli klar med min eng/no uppsats.
Det snöar ute, jag har tänt ljus och jag har min mini polkagris (som ser gigantisk ut på bilden) så jag tror att jag överlever pluggandet för den här gången! 
 
 
 


Trött och paket

2014



Jag kan inte sätta ord på hur trött jag är just nu, jag var till och med piggare igår och då var det första skoldagen... Sitter i vilket fall som helst på No lektionen just nu och skriver på min uppsats SOVER, efter det blir det matte, lunch och sen skriva ännu mer på uppsatsen till klockan halv 4.... Jag vet inte rikigt hur jag ska orka ignom den här dagen! 
 
 
Igår var jag och hämtade ut 2 paket från posten, ett från mina kusiner som råkat få med sig mina saker när de åkte härifrån och ett från ellos (tro det eller ej) med kläder. Jag gillar egentligen inte ellos men jag hittade ett par byxor där som jag letat jätta länge efter och en vanlig grå tröja. Det enda problemet med det paketet var att det inte hade skickat byxorna.. Blir så trött när man får fel saker eller inte får dem överhuvudtaget. 
 
Något lite roligare är att när jag öppnade paketet från mina kusiner så ramlar det ur fullt med stora bilder på One Direction från en tidning. Haha jag fick mig ett gott skratt och jag undrar vems idé det var.. skulle tippa på Julia eller Lisa! 
 


Mango och hallon

2014



Idag tog jag en långpromenad på runt 40 minuter hem efter skolan och efter att ha varit instängd och sovit typ halva lovet så var det väldigt skönt att få komma ut en stund med en rask promenad! 
 
När jag kom hem gjorde jag en smoothie på mango och hallon! 
 
 
 
 
 


Back to normal

2014



8 januari idag vilket innebär att det var skola idag! Jag gick up kl 6 och jag ljuger inte när jag säger att jag känder mig helt död just nu.
Jag började inte fören halv 10 men jag orkade inte åka buss så jag åkte med pappa villket resulterade i att jag fick sitta i bilen och vänta på honom när han var på ett möte i en halvtimme. Under den tiden njöt jag av värmen som är inbyggd i sätet samtidigt som jag skrev på min engelska/no uppsats, jag fick faktistk sjukt mycket gjort även fast jag inte hade något internet. Haha det kansek ska vara min nya pluggmetod? Att gå ut och sätta sig i bilen och plugga istället för där finns det inget som stör och kan komma i vägen! 
 
Nissan gör den nya blomman sällskap i pappret till blomman! 
 


Släktmiddag

2014



Igår var vi hemma vid mina kusiner där vi träffade mina andra kusiner och åt mat. Det blev trerätters middag då varje familj stod för en rätt och min hade fixat efterrätten. Vi åt inte bara utan jag, mina bröder och min kusin Sofia spelade också alla spel vi hade med oss, det vill säga yatzy, skipbo och memory. 
 
Förätten blev soppa! 
 
Lägg märkte till hur bra jag är på memory, jag vann alla tre gånger :P 
 
Mamma och jag hade bakat vit chokladpaj! 
 


Lingonpaj

2014



 
Bilder på lingonpajen jag bakade i fredags! 


Spindelfobi

2014



Jag är livrädd för spindlar och i det här huset där jag bor så finns det sjukt många och väldigt stora spindlar. När jag först flyttade hit var jag inte så rädd för dem men efter en liten händelse ca 2 år sedan har jag varit livrädd. Jag låg i min säng på kvällen och skulle sova då jag såg något som rörde sig brevid mig i ögonvrån. Jag tänkte att jag inbillar mig och tänkte inte mer på det. Runt en halv minut senare ser jag att det rör sig igen och den här gången ser jag den, det är en spindel och dessutom den största jag någonsin sätt. (Spindlarna vi har här har tjocka kroppar och tjocka ben, dom är stora!) Den natten sov jag på soffan och jag har nog aldrig haft så mycket panik som efter jag hittade den spindeln. 
 
Sedan dess har jag varit livrädd och på sommaren när spindlarna kommer fram är jag ständigt på vakt i mitt rum för det skulle kunna komma en till spindel i sängen eller någon annan stans. (Det har kommit fler stora spindlar men inte i sängen, de har suttit på väggen och på golvet) De här spindlarna kommer inte på vintern för det är för kallt och det är först då jag kan slappna av och inte tänka på det. Men det lungnet varade tills i fredags då mamma hittade en spindel i köket villket säger mig att det är varmare än normalt ute just nu och spindlarna tror att det är dags att vakna.
 
Den natten när jag skulle sova hade jag panik och jag gick ignom hela sängen innan jag skulle sova. När jag väl låg i sängen kunde jag verkligen inte koppla av och sova utan jag tänkte hela tiden "det kommer komma en spindel", så panikslagen och klarvaken var jag enda fram till klockan fyra då jag lyckades somna och småsova fram till klockan 8. 
 
Den här rädslan är inte rolig för den påverkar så många saker. På sommaren kan jag inte öppna fönstret in till mitt rum för då kan dom komma in vilket leder till att det blir sjukt varmt där inne, min säng måste stå ut från väggen så båda långsidorna är fria och jag vågar inte göra rent kaninburen på sommaren då det kryllar av spindlar där ute just då. Jag skulle kunna skriva listan långe men ni skulle tröttna. 
 
Haha jag vet inte riktigt varför jag skriver det här inlägget men jag kände att jag behövde skriva av mig lite plus att om någon är rädd för något, exempel spindlar så är det inget att driva med, så länge ni inte vet hur det är så vet man inte hur personen känner för just den saken. 
 
 
 
 


Senaste från

2014



 
 
 
 
En länk till min tumblr hittar ni i menyn under min presentation! 


Middag

2014



 
Ikväll så hade mamma gjort kalkon och broccolipaj men det var tyvär inget som föll mig i smaken då jag inte gillar kalkon så värst mycket.. Men annars gick det att äta! 


Bakdag

2014



 
Idag har jag bakat, först bakade jag en botten till en kola och lingonpaj som jag fyllde nu efter kvällsmaten. Mellan det bakade jag och mamma två chokladpajer med vit choklad till på söndag då vi ska träffas och äta med släkten! 


Fler bilder

2014



 
Lite mer bilder på fyrverkerier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Omelett

2014



 
Idag blev jag väckt av min lillebror exakt 08.04 för han ville ha frukost, jag var barnvakt hela förmiddagen och morgonen så det var anledningen. Han fick sin macka och oboy och jag återvände till sängen i en timme, efter det så hjälpte jag honom med sin trollerilåda han fått i julklapp så att han kunde lära sig några trix. 
 
Till lunch gjorde jag omelett med spenat, skinka och paprika i. Det var andra gången jag åt/gjorde omelett i mitt liv så jag tycker att jag lyckades ganska bra med den! 


Vårkläder

2014



Jag har redan börjat länkta efter våren och idag såg jag att gina tricot hade fått in lite vårnyheter vilket ledde till att jag blev sjukt sugen på att börja köpa kläder till vår/sommaren! De klädesplagg jag gillade mest av det som kommit ut ser ni nedan! 
 
 


Fyrverkerier

2014



De sista 2 åren har jag försökt fotat alla fyrverkerier och iår var inget undantag! Jag ställde mig ute med min kamera och mitt stativ (som kameran var fast tejpad på) och fotade tills fingrarna höll på att ramla av pga. kylan. Det jag tycker är svårt med att fota fyrverkerier är att man aldrig vet vart dom ska komma plus att jag ställer in skärpan själv, så först måste fyrverkeriet komma och innan jag kan ta kortet måste jag ställa in skärpan vilket kan ta lite tid.. Haha det resulterade i att ganska många av mina bilder inte har den exakta skärpan! 
 
Det kommer ett till inlägg ikväll med fler bilder!
 
 
 
 


Jag klarade det

2014



Något jag tycker är svårt är bloggdesign och det vet jag att många nadra också gör. Men sedan jag skaffade blogg har jag lärt mig så sjukt mycket och nu anser jag att jag faktiskt börjar bli ganska duktig för jag har lärt mig så sjukt mycket på de sista veckorna då jag både har gjort om min egna design och hjälpt andra. Det är så roligt att hjälpa andra som blir glada och visar sin uppskattning,  man känner att man faktiskt har lärt sig något och inte är helt vilse i djungeln bland alla koder. 
 
Igår så upptäckte jag att det inte fanns något arkiv i min design så ni som läsare kunde inte gå tillbaks till i exempel juli och läsa där. Jag vill självklart ha ett arkiv så jag började fundera hur jag skulle få dit just mitt, med alla mina gammla inlägg. Jag tänkte att det säkert skulle vara jättesvårt men efter några minuters testande så lyckades jag faktiskt! Haha gud vad glad jag blev för en sådan liten grej!! Men nu sitter arkivet där iallafall och det funkar hur bra som helst! 
 
 
 


One tree hill

2014



 
Sitter just nu och ser på One tree hill och är snart klar med säsong 2. Det var något jag sa att jag skulle göra på jullovet. Att kunna se alla säsonger av One tree hill utan att behöva skippa allt pluggande, så nu kan jag se på dem med gott samvete och det njuter jag av ska ni veta! Haha är det något jag älskar så är det den serien!  


Nyår

2014



 
Min nyårsafton spenderades hemma med familjen och några bekanta till oss, kortfattat så åt vi trerätters middag och såg på fyrverkerier som de flesta andra också gjorde den kvällen. Kvällen var iallafall jättebra och bilder på fyrverkerierna kommer upp senare! 
 


Gott nytt år!

2014