Att hjälpa andra

2013



 
Igår hade min klass som sagt en välgörenhetskväll och det vi samlade in pengar till var Burundi! Inte så många vet var Burundi ligger men det är ett litet land i Afrika och är ett av världens fattigaste. Ett exempel är att många barn inte har råd att gå i skolan eller köpa skolmaterial och om vi skänker 50kr så skulle det kunna bidra med ett helt läsår i skolan för ett barn där borta. 
Allt det här startade med att vi gjorde att skolarbete och fick se hur det var där borta och det gjorde att vi ville engagera oss och hjälpa dom! Så vi drog igång och började planera den här kvällen så att vi kunde samla ihop pengar som sedan skulle skänkas till dom. Under kvällen igår så bjöd vi på fika, pratade om landet och hade personer från Burundi som sjöng och dansade. Allt blev väldigt bra och det viktigaste av allt, vi fick in pengar som vi kan ge till dom! 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer men jag är väldigt glad över att få vara en del av det här och hjälpa andra som inte har det lika bra som oss här i Sveige. Jag hoppas att jag får göra mer sånt och ett av mina mål är att få åka och volontärarbeta någons stans i världen! 
Har ni mer frågor om allt det här så kommentera! 


Paket

2013



Sitter just nu på en lekplats och väntar på att lillebror ska äta upp sin glass. Vi cyklade till mataffären för ett tag sedan så att jag kunde hämta ut mitt paket och då passade vi på att köpa glass!



Välgörenhet

2013



Igår hade jag fullt upp! Det var skola, plugg till prov, radio och välgörenhet på en dag!
Det började med skola som vanligt och på våran mer än 3 timmar långa håla så började jag och några andra tjejer fixa i ordning på skolans balkong till våran välgörenhets grej som skulle äga rum på kvällen. Mitt i allt så kom radion och skulle höra lite om välgörenhets grejen så då pratade vi med honom en stund. Sen när skolan slutade halv 4 så var det snabbt hem och hämta kakorna jag bakat till kvällen och sedan var det raka vägen tillbaka till skolan igen! Där fortsatte vi fixa och lägga upp allt fika och sen kom allt folk! Jag kom hem lite över kl 9 och då var det dags att plugga så det var ungefär min dag! Jag tänkte berätta mer om vår välgörenhets grej i ett annat inlägg annars blir det här så långt!

Bild från kvällen



Nöjd

2013



 
Jag är lite förvånad över mig själv att jag klarade att baka en marängtårta utan att klanta till allt! Det var första gången jag bakade en och när jag brukar baka saker för fösta gången så blir dom oftast inte så bra.. Men den här gången gjorde jag tydilgen något rätt! 


Nytt smink

2013



Var som sagt i Stockholm igår och en sak jag såg till att få med mig hem var smink! Så i det här inlägget tänkte jag visa och skriva lite kort om vad jag tycker om produkten!
 
 
Max Factor Creamy Blush, nr 14 "Pink".
Jag har länge funderar på att köpra en cream blush så igår fick jag det gjort och det blev en från Max factor. Jag har inte hunnit testa den så mycket men jag tycker att det blir en fin färg och den är ganska bra pigmenterad! Den är lätt att applicera också!
 
 
Maybelline Color Tattoo 24 HR, nr 35 "On and on bronze".
Jag har också varit väldigt nyfiken på Maybellines Color tattoo och eftersom att jag behöver en nya ögonskugga så tyckte jag att det var dags att prova den här.. och det beslutet ångrar jag inte! Jag älskar den!! Färgen är väldigt fin, pigmenterad och skuggan är lätt att jobba med. Jag vet redan nu att jag kommer köpa fler färger av den här!
 
 
Lumene CC Color Correcting Cream.
Jag har letar efter en bra bas produkt länge men eftersom att jag har väldigt ljus hy har det varit svårt att hitta något som passar. Men nu har Lumene kommit ut med en ny CC cream och av det lilla som jag har provat så verkar den ljusaste nyansen (light) funka för mig! Andra plus med creamen är att den luktar gott, är lätt att jobba med, har en primer som verkar funka och innehåller SPF 20. Om ni letar efter en lättare foundation så tycker jag att ni ska ta en titt på den här!
 


Lägga ihop tårta

2013



 
Nu ska jag lägga ihop tårtan och det blir grädde + hallon och blåbär emellan marängen! Resultat kommer sen :) 


Mors dag

2013



 
Jag är trött! Vi kom hem från Stockholm i nättras efter att ha sprungit i affärer en hel dag vilket tar på krafterna. Det var sjukt mycket folk och jag todde att det skulle vara kallt hela dagen så jag klädde mig lite för varmt.. Men borstsett från det var dagen väldigt lyckad. (Jag ska visa i senare inlägg vad jag fick med ming hem!)
 
Idag är det som ni förhoppningsvis redan vet mors dag. Här på ön har vi jätte dåligt väder och det har regnat nästan hela dagen men jag är glad (men trött) iallafall! Vi firade med tårta i uterummet och man kunde höra på taket hur det regnade och det ljudet gillar jag! Ikväll ska vi åka hem till farmor och fira med henne och jag har bakat tårta som till det som jag skrev i fredags, så idag blir det tårta vid 2 tillfällen och jag som inte ens gillar det! 


Båten

2013



Nu är vi äntligen påväg till Stockholm!



Bilder från dagen

2013



 
 
 
 
 


Språkresor

2013



 
 
I eftermiddags så fick jag hem en katalog från STS språkresor så innan kvällsmaten satt jag och drömde mig bort ett tag.. Hade jag haft pengarna så skulle jag inte ens fundera på att åka utan jag hade gjort det direkt! Det skulle vara en grym upplevelse och eftersom att resa är en av mina största drömmar så stycker jag att språkresor låter som ett bra alternativ! 


Grillat

2013



 
 
 


Baka

2013



 
Idag har det varit en kort tag i skolan så när jag kom hem ställde jag mig och bakade bottnar till en marängtårta som farmor ville ha till på söndag! Jag var tvungen att baka dem idag för imorgon ska jag ju till Stockholm och på söndag ska dom ätas.. Tur att frysen finns! 
 
Nu ikväll ska jag städa rummer för jag vill ha det rent när jag åker/kommer hem igen och sen blir det tidigt i säng för båten går äckligt tidigt imorgon! 


Makeup

2013



1. Maybelline Volum Express Rocket Mascara Waterproof
2. Max Factor Colour Elixir Lipstick, nr 615 "Star dust pink" 
3. IsaDora Multi Vitamin Gloss, nr 03 "lychee"
4. IsaDora Flex Tip Eyeliner 
5. Max Factor Miracle Touch Creamy blush, nr 18 "Cardinal"
6. Kicks Eye Colour, "white chiffon"
7. IsaDora Twist-up Gloss stick, nr 11 "Poppy Peony"
8. Maybelline Color tattoo, nr 35 "On And On Bronze"
9 (bild saknas) Lumene CC Color Correctiong Cream
 
Jag vill och behöver nytt smink till sommaren! På lördag åker jag till Stockholm med mamma och då planerar jag att få med mig minst en sak hem från listan ovan.. Vi får se hur det går! 

Colour Elixir Lipstick



Jag hinner inte med

2013



Bilderna är från weheartit
 
Jag tror att jag kommer bli galen om jag inte får sommarlov snart! Det är så sjukt mycket i skolan just nu så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen! Det är uppsattser och nationella prov på hög!! 
 
Just nu sitter jag iallafall och försöker plugga samtidigt som jag ser på Billboard music awards 2013.. Hur ser er kväll ut? 


20 maj

2013



 
 
Idag började vi klockan 12;10 och slutade 2, med andra ord en väldigt skön dag! Nu ska jag bara plugga, plugga och plugga lite mer! 


Stranden?

2013



Idag så hade vi planerat att åka till stranden eftersom att det var så fint väder igår och imorse var det soligt. Men när vi hade åkt halvvägs till stranden så började det regna och inte lite heller, det öste ner!! Så det var bara att vända och åka hem igen! 


Äpple och kanel

2013



 
 


Vitt nagellack

2013



Vem älskar inte fredagar? Det har varit en väldigt bra dag med sol, sol och lite mera sol! Vi slutade skolan runt halv 11 och då åkte jag hem och lagade mat som jag sedan åt i solen. Efter det satt jag kvar i värmen och  solade samtidigt som jag läste lite. Jag har också hunnit vara barnvakt åt min lillebror och vi har haft vattenkrig villket var väldigt skönt i värmen. Sen har jag solat lite mer och nu ikväll har jag spelat kubb med mamma och lillebror. 
Det enda negativa med dagen är att jag har fått en hemsk solbränna! Jag är så sjuk bränd och det gör äckligt ont!
 
Nu när sommaren är påväg så fick alla naglar bli vita! 


Överkörd?

2013



Det känns som att jag blivit överkörd av en lastbil ett x antal gånger.. Allt plugg och brist på sömn märks verkligen nu i slutet av veckan! Ikväll tänker jag bara ta det lugnt och inte lyfta ett finger, jag har tagit Alvedon och fixat lite banan och äpple så nu bär det av mot sängen och en film eller serie. Vi får se!



Bilder från valborg

2013



 
 
 
 
 
 
Jag skulle vilja spola tillbaka tiden till valborg så att jag kan ta om alla kort! Jag kommer ihåg att jag var så förkyld så jag ville inte ens gå och se på brasan från första början men sen gjorde jag det endå. Ännu mindre lust hade jag att fota me jag tog lite bilder bara för att... 
 
 
 
 
 
 


Instagram

2013



 

Ja, jag är beroende av instagram.. Ni hittar mig här: http://instagram.com/jettann


Ny klocka

2013



 
Idag fick jag hem en nya klocka som ni ser! Den är Guldig med en rosett i mitten, lite annorlunda från de "vanliga" med siffror i. Jag gillar den! 


Jag är redo att jobba för mina drömmar!

2013



Bilder från Weheartit! 
 
En dröm som jag har haft sen jag var ganska liten är att få surfa. Min dröm är inte att bli bäst på det utan jag vill bara få uppleva det en gång! Visst skulle det vara roligt om man blev bra på det men det är inte det som är det viktigaste för mig. För mig är det viktigaste att göra något av mina drömmar och framtidsplaner, inte bara tänka och prata om dem. Jag vill att dom ska bli verkliga och jag vill bevisa för mig själv att allt faktiskt kan hända om man har viljan och jobbar tillräkligt för sina mål! 
 
Vad har ni för drömmar / planer för framtiden? 


En fråga

2013



Idag var jag klok och tog på mig regnjackan till skillnad från förra gången det regnade ute och jag fick gå blöt en hel dag i skolan vilket inte var roligt!
Nu sitter jag i bibblan och pluggar lite och hör på regnet utanför.. Jag pluggar faktiskt bättre när det regnar men fråga mig inte varför!

Sen så har ni kanske märkt att jag börjat mobilblogga mycket och jag undrar vad ni tycker om det? För mig är det ett sätt att kunna uppdatera oftare både i skolan och hemma då jag inte har kamera och dator med mig överallt.. Men det blir såklart sämre bilder vilket jag inte gillar! Men vad tycker ni, var det bättre förut eller vill ni ha mobil inlägg också? :)



Lite mer Loka

2013



Här kommer ännu ett Loka-inlägg.. Jag behövde en nya vatten flaska för några dagar sedan och jag använder Loka flaskor för jag tycker dom har en lagom storlek...

Som ni kanske redan vet sa tycker jag inte om kolsyrat vatten men varje gång jag köper en ny flaska tänker jag att jag kan ju ta en ny smak.. Vem vet jag kanske tycker om den? Så den här gången blev det hallon - persika men nej. Jag gillade inte den här heller! Först och främst så smakar den varken hallon eller persika, den smakar enligt mig mango. Inte nog med det så luktar den mango och jag hatar mango! Så den här smaken får som ni kanske märker tummen ner!



Hur söt får man bli?

2013



 
Haha jag älskar hur Nissan ligger och sover! Såfort hon ligger på soffan eller i knät så ska hon "krama" det hon ligger på. Synd bara att jag inte fick bättre bilder för såfort kameran kommer fram så går hon eller gör något helt annat!


Tuggummi låt

2013



Ni vet den där känslan man får när en låt sätter sig på hjärnan och det finns inga sätt att få den därifrån, den sätter sig som att tuggummi?! Jag har den känslan nu.. Jag hörde Janoskians låt "set this world on fire" en gång och nu kan jag inte få den ur huvudet hur mycket jag än försöker! Jag hatar att gå och höra samma refreng om och om igen! 
Were gonna set this world on fire! Were stepping out tonight, aint got nothing to lose. 
Were gonna set this world on fire You know we keep it jumping when we break all the rules,
Were gonna set this world on fire... Det är seriöst det enda jag hör i mitt huvud just nu!!! 
 
 


En bra dag

2013



 
 
Fast det är måndag och det har varit matteprov på schemat så har det varit en väldigt bra dag! Det har varit fin väder, bra sällskap och jag har för en gångs skull satt mig ner och börjat med läxorna nu istället för klockan 9 ikväll! Nu hoppas jag bara att kvällen blir bra också! :)
 


Nu är det över

2013



Jag fick sovmorgon idag så halv 10 åkte jag in till skolan och då var det matteprov på funktioner som gällde!
Jag blev klar med provet för en stund sedan och det är skönt att det är över.. Hoppas bara att jag får godkänt!!



Jag blir så glad!

2013



Alla bilder ovan är från Weheartit! Det finns en stor länk till min sida där lite längre ner i menyn. 
 
Såg just nu att det var besöksrekord här på bloggen igår och det gör mig så himla glad!! En liten uppiggande grej mitt i alla jobbiga mattetal! Nej men såna här "små" saker gör verkligen vissa dagar bättre! Tack!! :) 


Trött och kneippbyn

2013




Idag är jag så sjukt trött fast jag sov till klockan 1.. Jag var barnvakt åt min lillebror igår kväll och jag ville inte gå och lägga mig innan mina föräldrar kom hem ifall att Jakob skulle vakna och vilja något för jag skulle inte märka något då, jag har lärt mig sen han var mindre att inte vakna när han är ledsen eller något på natten.. Det blir så när man har 2 små bröder!

Så iallafall så sov jag länge idag och när jag vaknade cyklade vi ner till kneippbyn och fixade årsband. När det var gjort så var vi inne där ett tag och nu sitter jag och pluggar för ett matte prov som kommer gå åt skogen imorgon! Önska mig lycka till :p



Bara ben och bok

2013



Jag gick ut och satt mig i solen ett tag med en bok men insåg ganska snabbt att våran trädgård är sämst! Det blåser inte alls mycket ute men vart jag än sätter mig så kommer det små iskalla vindpustar så jag gav upp och gick in igen...



Grillkväll

2013



 
I tisdags hade vi grillkväll med underbara klassen och det blev lyckat enligt mig! Det var fint väder och vi grillade, spalade kubb och pratade. En väldigt bra kväll! 


Blåbär

2013



 
 
Kvällsmaten för någon dag sedan bestod av gröt med blåbär, jag är egentligen ingen gröt människa men det här gick bra! 


Högklint

2013



 
 
 
Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarne men jag har haft annat för mig och lagt bort alla "måsten" och bara gjort vad jag vill. Vi har varit lediga sedan i onsdags så i tisdags hade vi grillkväll med klassen på kvällen och efter det har jag bara tagit det lugnt... Bilderna ovan är från högklint och jag tror att det var i torsdags kväll jag cyklade dit med mamma och min lillebror. 
 


Soool

2013



Jag älskar vädret ute idag! Dagen började med lite sovmorgon och nu på rasten satt vi ute vid en vägg i solen och det var sjukt varmt, jag hoppas att värme håller i sig nu och inte försvinner!!



Klädsel

2013



Jag körde på kjol idag men jag fegade ur och körde på svarta strumpbyxor under för att det var lite för kallt ute.. Jag är inte riktigt redo för bara ben ännu!



Barndop

2013



 
 
 
 
Barndopet idag var jätte fint och jag har fotat förfullt! Jag tog nästan bara bilder på mina kusiner och folk runt omkring så jag har inte så mycket biler att visa er då jag inte vet om dom som är med på bilderna är okej med att det läggs upp på internet. 
 
Barndopet ägde rum i domkyrkan inne i Visby och efteråt var det fika i en lokal bakom. Det var roligt att se 2 av mina kusiner från fastlandet, en av dem är 2-3 år tror jag och gjorde och sa många roliga saker så man fick sig ett gott skratt. :) En lyckad dag! 


Vaken

2013



Nu är jag uppe och redo för att om ett tag börja fixa mig inför barndopet!

Jag kom på igår kväll att jag behöver ett linne tills idag så jag var tvungen att gå upp och starta en tvätt klockan 7 imorse... Haha jag älskar min planering! Men efter det gick jag faktiskt och la nig igen.

Nu ska jag kolla på lite nagelbilder så att jag kan komma på vad jag ska göra med mina egna för jag har noll inspiration och efter det ska jag gå och äta frukost!



Ja tack!

2013



Jag skulle inte säga nej tack till lite nya sommarkläder just nu! 


I väntan på mat

2013



Nu har jag nästan städat klart rummet, bara lite tvätt, damning och dammsugning kvar men det tänkte jag göra efter maten som jag sitter och väntar på just nu. Det blir sallad, grillat och potatis i ugn! 


Kläder till barndop

2013



Jag tror att jag äntligen har bestämt mig för vad jag ska ha på mig på min kusins barndop imorgon.. Just nu så är jag inställd på att bära en kjol men skulle det bli allt för kallt imorgon så har jag jeans som plan B!

Här är några närbilder på kläderna och förhoppningsvis får ni se allt i helbild imorgon!!



Min sötnos

2013



 
 
 
Förlåt att ni får se så mycket bilder på min Nissan hela tiden men hon är jämt med överallt och jag kan inte riktigt låta bli att fotografera henne...! :)


Vill, längtar och önskar

2013



 Jag vill läsa en bra bok...
 
Jag längtar efter sommaren... 
 
Jag önskar att jag befann mig i en storstad...


En blåsippa

2013



 
 
 


Ny design

2013



Jag blev så himla trött på den gamla bloggdesignen så nu har jag fixat en ny! Designen är gjord av en tjej som heter Matilda och ni hittar hennes blogg i menyn längst ner, kolla in där! Jag har ändrat det vanliga som header, profilbild och lite färger men annars är det hennes arbete! Vaf tycker ni om den?


New makeup

2013



 
Röd läppenna från Isadora 
 
Multi Vitamin Gloss från Isadora, färgen 07 pomegranate
 
Förut hatade jag att använda läppglans men jag tänkte göra ett nytt försök nu så får vi se om det går bättre den här gången! 
 
L'oréal Paris True match concealer
 
Jag har letat efter en ljus concealer väldigt länge men har inte hittat någon för alla har alltid varit för mörka. Men nu hittade jag äntligen en som passar mig, jag har nummer 1 ivory! 
 


Nytt i garderoben

2013



Träningsbyxor - Cubus // Linne - H&M
 
När jag var på H&M för ett par veckor sedan så såg jag att dom hade fått in linnet ni ser ovan i flera olika färger och endast för 30kr styck. Jag var inte sen med att köpa ett för jag vet att det kommer gå åt i sommar  och 30kr är ju inget alls dyrt så bästa att passa på!! 
 
Båda tröjorna från H&M
 
Tröjan till vänster planerar jag att ha på barndopet tillsammans med min svarta långkjol.. 
Tröjan till höger har jag kollat på länge men inte köpt men nu hittade jag den på rean för bara 50kr så då var det igen tvekan längre! 


Stan och scones

2013



 
 
 
Jag älskar fredagar! Vi fick sluta skolan halv 10 efter Engelska NP uppsatsen och efter det gick jag till stan en snabbis för att köpa en tröja till min svarta kjol jag ska ha på ett barndop på söndag. Nu i eftermiddags har jag varit barnvakt till min lillebror och det är jag fortfarande. Mitt i allt har jag också hunnit baka scones till fika och fotat det jag köpt den senaste månaden! Så de 2 kommande inläggen kommer vara vad jag köpt och jag tänkte dela upp dom i 2 så dom inte blir allt för långa. :) 


Valborg

2013



 
Min valborg var lugn.. Jag ser inte den högtiden som något speciellt så det enda jag gjorde var att gå med familjen och se på majbrasan vid fridhem.. Jag tog inte så många bilder på brasan för jag tycker att den är rätt så ful men jag tog lite bilder på vattnet och annat som jag tänkte visa i mogon! 


Knäckebröd och passionsfrukt

2013



 
 
 
Idag var det en lång dag i skolan med upp till 4 timmar håla villket inte var så roligt.. När jag kom hem så har jag varit ute lite och tagit det lungt. Jag är så äckligt förkyld så jag orkar inte göra så mycket annat! Vad har i gjort idag?