Lekland

2013



 
Lite bilder från Leo´s lekland som vi var på när vi var uppe på fastlandet! Det kommer komma en video därifån någon dag också! 


Varför

2013



 
Jag hatar långa hålor innan sista lektionen på dagen! Det är inte värt att sitta kvar och vänta på en lektion där man vet att man lika bra skulle kunna jobba hemifrån. Vi ska ha svenksa på sista timmen och då ska vi börja hålla våra tal men jag är inte reda för att göra det än, så jag skulle lika gärna kunna åka hem och fixa med det istället! 
 


Lugn kväll

2013



 
På bilden till vänster ser ni vad jag dels har gjort ikväll, jag har fixat lite bilder och satt in vissa av dem i ramar. Vi har bott i det här huset i snart i 3 år och äntligen börjar mitt rum kännas lite mer som mitt! Jag har fått upp mer saker på väggarna, jag har fixat mitt sminkbord och rummet har färgerna jag vill ha så det känns rätt bra nu! 


Pumpa

2013



 
Ikväll har jag hjälpt min lillebror att göra en pumpa tills imorgon! Jag skärde mest och han fick ta ut allt det äckliga innuti.. haha tur man har småbröder ibland! Vad tycker ni om våran pumpa? Själva blev vi väldigt nöjda! :) 
 


Fika

2013



 
Yogurt med banan, valnötter och kanel! 
 
 
 


Want

2013



 
 
Benefit Stay flawless Primer // Isadora Under Cover Primer // Kicks Illuminator // Benefit Fake up concealer
Urban Decay Naked Basics // Real Techniques Core Collektion 
Benefit Hoola // Make up store Cherry Blossom blush // Benefit Coralista 
 

Ett gäng sminkprodukter som mer än gärna får flytta hem till mig!


Elsas värld

2013



Jag har legat i sängen sedan jag kom hem och egentligen borde jag skriva på mitt tal men istället har jag först sätt på tillsammans mot cancer galan som var igår och sen har jag kollat på Elsas värld. Jag har läst böckerna om Elsa och tyckt att dom är helt okej så jag tänkte ge serien en chans också. Jag har sätt 3 avsnitt men tycker att dom är ganska dåliga hitintills så vi får se om jag fortsätter kolla! 
 
 


Tal

2013



 
Jag har precis slutat svenskan där vi just nu håller på att skriva argumerande tal. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om men nu har jag bestämt mig för något i stil med att det är okej att gilla "pojkband" / varför man ska gilla dem och då syfter jag på One Direction. Det känns dock så himla oseriöst just nu för jag skulle kunna skriva och överdriva hur mycket som hälst varför det är bra att gilla dem. Vi får se vart det hela leder..! 
 
 
 
 


Typiskt

2013



 
Första dagen i skolan efter lovet och jag är helt död. Vi hade studiedag igår så vi fick ett extra "långt" lov. Däremot visste jag inte att vi skulle va lediga igår så jag gick upp runt 6 och åt frukost m.m. Mitt i allt bestämde jag mig för att kolla facebook för jag hade lite tid över och då läser jag i våran klassgrupp att vi har studiedag. Så här har jag gått upp klocka 6 när vi inte ens har skola! Jag hade iallfall tid att upptäcka det i tid för det hade inte varit roligt att åka till skolan och sen hade ingen varit där! 


The O.C.

2013



 
Någon gång runt åttan började jag se på OC men när (spoiler) Marissa dog i slutet på fjärde säsongen slutade jag att se på serien för jag trodde att den inte skulle vara lika bra om inte hon var med. Nu på höstlovet bestämde jag mig däremot för att se på fjärde och sista säsongen och jag fattar verkligen inte hur jag tänkte när jag bestämde mig för att inte fortsätta titta?! Den är så bra, speciellt så gillar jag slutet där jag i princip var nära på att börja gråta hela tiden! Jag hatar när en serie tar slut och man inte kommer få fortsätta följa personernas liv.. Nu ska jag iallfall gå vidare och se en ny serie, något tips? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tillbaka

2013



 
Förlåt för riktigt dålig uppdatering den senaste veckan men jag har haft höstlov och har befunnit mig på fastlandet hela tiden! Jag tog med mig datan för att kunna blogga men det blev inte riktigt så, jag hade helt enkelt inte tid! Men nu är jag hemma och tillbaks till det normala så nu kan jag skriva här ingen! 
 


Redo

2013



Nu är jag redo för en kväll på båten! 





Packa och idol

2013



 
Ikväll är det packa och idol som gäller, jag tror att jag är klar med kläderna men jag kommer säker på något senare som också ska med! 
 


18 oktober

2013



 
 
 
 
 


Höstlov

2013



Sista dagen innan lovet! När jag vaknade imorse var jag hur pigg som helst fast jag gick och la mig klockan 12 igår.. Men jag tror att det har att göra med att jag har sätt fram emot den här dagen så otroligt länge! Efter skolan ska jag till stan en snabbis för att köpa bland annat en vässare för större kajalpennor och när jag kommer hem ska jag börja packa inför den kommande veckan och ja, jag gillar att packa men inte att packa upp. Hela lovet kommer spenderas på fastlandet och det ser jag verkligen fram emot, att få komma bort från Gotland ett tag! När har ni höstlov? 
 
 


Pannkakor

2013



 


Löv

2013



 
Idag plockade jag in lite löv till rummet för att få in lite färg, jag tycker det blev jätte fint! 
 


Filmtips?

2013



 
Idag var jag hemma från skolan pga. huvudvärk så jag tog sovmorgon och sen har jag pluggat och nu har jag hjälpt Nellie med hennes bloggdesign! Ikväll planerar jag att se på film, någon som har något tips? 
 


"Strimmor av hopp"

2013



 
Det var hur länge sen som helst jag läste en bok så tänkte ta tag i den nu och läsa Strimmor av hopp skriven av Ruta Sepetys. Jag är lite tveksam till den här boken, den skulle kunna vara hur bra som hälst men samtidigt skulle den kunna vara väldigt dålig, vi får se! 
 
"Lina är bara femton år när Sovjets hemliga polis en kväll tvingar sig in i deras hus och för bort hela familjen.
 
Lina, hennes mamma och lillebror skiljs från pappan och tvingas upp i en smutsig tågvagnoch inleder den långa resan till ett fångläger i det kalla och ogästvänliga Sibirien. Här måste de arbeta hårt under outhärdliga förhållanden och varje dag är en kamp för att överleva. 
 
Det är svåra år och det är bara deras viljestyrka, kärlek och hopp som får Lina och hennes familj att ta sig igenom dagarna. Men är det nog för att de ska överleva?"
 
"Strimmor av hopp är en modig, brutat ärlig och viktig bok om en relativt okänd händelse under andra världskriget som kommer att ta andran ur dig och inte lämna dig oberörd." 
 
 


Mys

2013



 
Ikväll bestämde jag mig för att släppa allt plugg och istället städa rummet. Jag städade, flyttade sängen och hängde upp min nya ljuslinga! 


Jag klarade det!

2013



 
 
Vi gjorde matteprovet igår och jag trodde verkligen att jag skulle få F men jag klarade det exakt! För att få E skulle man ha 13p eller mer och jag fick precis 13! Det är så skönt att ha det klart och inte behöva göra omprovet! 


Yankee candle

2013



 
Om ni känner mig så vet ni att jag älskar ljus och speciellt dom som luktar. Ett märke som jag gillar lite extra inom "ljus marknaden" är Yankee Candle men en av nackdelarna med dem är att jag inte har hittat någon affären som säljer dem på Gotland. Sist jag var på rusta så hade dom däremot fått in dom ljusen!! Det som är dåligt var väll att dom bara hade tagit in vissa dofter och inga av dem luktade så jätte gott. Men nu när dom har börjat sälja det märket finns ju chansen att dom kommer ta in andra dofter i framtiden. Håller tummarna! 


Fler bilder

2013



 
Jag kom precis till skolan och väntar nu på lektionen som börjar halv 10. Jag slutar klockan halv två så det är ändå en helt okej dag torts att vi bara har tråkiga ämenen på schmat idag! Bilderna ovan är från i lördags och jag tror att jag inte har lagt upp någon av dem i det förra inlägget! 


Brandy melville

2013



 
Jag är helt förälskad i Brandy melvilles kläder och längtar tills nästa gång i stockholm så jag kan besöka butiken! 


Utsikt

2013



 
 
Ett gäng bilder från när jag och Fredrika var uppe i domkyrkans torn och fotade för ett projekt. Man brukar tydligen inte få gå upp där men vi hade turen att komma med ett gäng äldre på en guidad tur i hela kyrkan. Det var otrolig utsikt där uppe och jag är glad att jag tog chansen! 
 
 
 
 
 
 


Matte förstör allt

2013



 
 
Jag kan inte plugga när det är kallt och eftersom att mitt hus är iskallt fick jag lösa det hela genom att ställa en stol som fick agera som ett bord framför brasan. Det funkade bra ända tills jag fick ett mindre utbrott på matten för att jag inte fattar någor och gav upp. Jag struntar i hur prover går imorgon så nu tänker jag sova, god natt!  


Nybakat

2013



 
Idag kom jag hem till nybakta bullar och eld i spisen. Jag satte mig ner med matten direkt eftersom vi har porv imorgon och jag tänkte att det kanske skulle vara lite bra att börja plugga... Innan kvällsmaten tog jag däremot en paus och åkte med till farmor en stund men nu är jag tillbaka i pluggandet och fattar absolut inget!! 
 
 


Lördagskvällen

2013



 
 
I lördags var jag som sagt hemma vid Nellie med att gäng kompisar. Vi grillade och spelade spel och jag tycker ett det var en väldigt lyckad kväll så tack för den tjejer! Jag tror att jag kommer lägga upp ett till inlägg med flera bilder! 


Frukt och film

2013



Ingen söndags ångest idag vilket har gjort dagen till ett ganska bra avslut på veckan. Jag har hunnit med sovmorgon, fix i rummet, plugat matte, övningskörning och nu på kvällen film! Imorgon väntar sista veckan innan lovet och jag tror att jag kommer stå ut då vi bara har ett prov! När får ni lov? 






Lördag!!

2013



(Jag vet inte om jag redan har lagt upp de här bilderna!) 
 
Jag bloggade inte igår och anledningen till det var att jag blev så himla sur på hur bilerna blir när man laddar upp dem här! Som jag redan sagt tappar dom sjukt mycket färg och vissa blir korniga och det är verkligen inte roligt! Fortsätter det och jag inte kommer på felet lutar det mot att jag byter bloggportal. 
 
Nu till lite roligare saker. Idag är det lördag som jag hoppas att ni redan vet och det firade jag med en ordentlig sovmorgon till kvart över 11. Sen har jag bara tagit det lungt och småfixat lite saker. Ikväll ska jag hem till Nellie med några andra och jag hoppas det blir en trevlig kväll! Vad har ni för planer? 


Bowling

2013



 
Nu ikväll har jag varit i bowlinghallen med familjen och några andra. Vi bowlade (rättare sagt dom gjorde det, jag hatar att bowla) och åt mat där. Bildera är inte så brusiga som dom ser ut att vara men det är något som händer när man laddar upp dem här. Jag har skrivit till blogg.se men inte fått något svar ännu men jag hoppas att det löser sig! Vad har ni gjort ikväll?


Utställning

2013



 
Dåliga bilder jag vet men jag tog dem med mobien.. I förra inlägget sa jag att vi var och fotade till en tävling, tävlinge har med Gotlands världsarv att göra så kravet var att bilden skulle ha något med Gotland i. Jag var aldirig med i tävlingen men min bild är ändå med på utställningen i gallerian! Man kan se mitt bidrag på bilden längst ner! (Jag har även lagt ut bilden i ett tidigare inlägg). 


Innerstan

2013



 
Här är några bilder från när klassen var inne i innerstan för några veckor sen och fotade för en tävling. Det blev ganska många bilder så det kommer förmodligen att komme upp fler! 


Klar

2013



Nu är jag äntligen klar med plugget inför provet imorgon, jag hann till och med att skriva klart min text till spanskan och skicka in den!
 
Om ni  precis som jag svårt att plugga inför ett prov och komma ihåg saker så kan jag rekommendera att skirva en kort sammanfattning om det som kommer på provet. Ett annat tips som funkar för mig är att rita så mycket det går för då ser man det på ett annat sätt. I mitt fall så kommer det komma frågor om kolets och kvävets kretslopp så jag ritade upp det hela och för att göra det ännu tydligare och inte så tråkigt fyllde jag även i vissa saker med färg. Haha för mig gäller det att verkligen att göra allt så tydligt som möjligt även om det innebär att man måste gå ner på lågskole nivå! Har ni något pluggtips? 
 
 


Kvällsmat

2013



 
Kvällsmaten ikväll blev lax, quinoa och sallad. Förut tyckte jag inte om lax men nu på sista tiden har jag börjat äta det mer och mer. Bilden är tagen med mammas digitalkamera då mitt minneskort var helt fullt.. Jag måste komma ihåg att tömma det sen! 
 
 


Träning

2013



Varför kan jag inte lära mig att börja plugga i tid och inte i sista minut? Vi har NO prov imorgon och har jag börjat plugga än? Nej det har jag inte. Istället för att plugga cyklade jag med mamma upp till affären först och direkt när jag kom hem gick jag ut och sprang/gick. När jag kom hem åt jag sedan kvällsmat och nu sitter jag här vid datorn och kan inte riktigt slita mig och ta tag i böckerna! Det enda jag tagit tag i idag är träningen då jag både simmat och varit ute en runda så nu ska jag verkligen försöka plugga ikväll också! 
 
 
 
 
 
 


Simmat

2013



 
God morgon! Idag hade vi sovmorgon så då passade jag och Nellie på att gå och simma. Jag skulle åka med pappa kvart i sju men det blev lite stressig då jag vaknade halv 7.. Men jag han och vi simmade i ca 45 och det var hur skönt som helst. Jag känner mig piggare men ände helt slut på en och samma gång!
 Idag går jag kort dag så jag tror att det blir en sväng förbi stan sen! Vad hittar ni på idag? 


RIMMEL LONDON

2013



 
Barry M Natural glow palette // Rimmel Match perfection // Rimmel Apocalips Lip Lacquer // Rimmel Kate Moss lipstick // Rimmel stay matte powder
På  bilden över ser ni vad det var i paketet från asos som jag fick hem för några dagar sen. Jag följer ganska många skönhets bloggare och youtubers som har pratat väldigt mycket om rimmel och tyckt att deras produkter är väldigt bra. Så jag blev nyfiken och när asos hade 30% på alla rimmel produkter passade jag på att beställa det jag hälst ville prova! När jag ändå beställde därifrån köpte jag också en ögonskuggspalett från Barry M! 
 
 
 


Hjälp

2013



 
Jag är så sjukt trött på att jag inte lärt mig photoshop än och det är dels för att så fort jag laddar upp bilden här blir den sjukt dålig kvalitet på och färgen blir jätte konstig! Jag vet inte om det har med photoshop att göra eller om det är med blogg.se att göra men något är det. Har ni några tips på hur jag ska lösa promblemet? Jag har ingen lust att blogga om alla bilder ska bli fula.. 


Biljetter

2013



I lördags så släpptes det biljetter till One directions "Where we are tour 2014" och eftersom att jag inte gick på deras förra konsert så vet jag inte vad jag skulle ha gjort om jag inte fick gå på den här! Men jag och dom jag ska gå med lyckades få biljetter och dessutom så fick vi platserna som vi ville ha! Så igår fick vi våra biljetter och jag är överlycklig!!! 
 
Bilden är inte min utan Felicias, en av tjejerna jag ska gå på konserten med! 
 
 
 
 
 

 



Plugg och läkaren

2013



 
Idag skulle jag ha haft upp inlägg om vad det var i paketet och september favoriter men lite annat kom i vägen.
 
Igår var jag vid läkaren för att ta blodprov osv. och efter det pluggade jag. Hon som tog plodproven var inte rolig. Först skulle hon ta ett vanlig i fingret men grejen var att hon inte förvarnade mig utan hon gjorde det bara och försiktig var hon inte heller. Sen skulle hon ta ett i armvecket och där var det samma sak igen. Hon gjorde det bara och fy vad ont det gjorde! Jag brukar inte tycka att det gör ont att ta sprutor men hon var inte rolig att ha och göra med!  
 
Sen idag så skulle vi ha börjat halv 10 men när jag vaknade första gången fick jag reda på att första lektionen är inställd så jag beslutade att sova ett tag till. När jag vaknar nästa gång får jag veta att den andra lektionen också har blivit inställd så jag kunde sova änne längre. Allt slutade med att vi började 12.15 och slutade 13.25! Väldigt bra dag!  Så efter skolan har jag bara pluggat matte och jag känner att jag börjar förstå lite mer nu vilket är skön! 


Asos

2013



 
Slutade vi 11 idag och när jag kom hem hittade jag ett efterlängtat paket från asos. Vad det är i får ni se imorgon när jag hinner fota innehållet!