Tacokväll

2013



 
Förra veckan dagen innan mina kusiner åkte hem så hade vi tacokväll, haha det var obeskrivligt gott med annan mat efter all julmat som ni vet att jag hatar! 


Klädsel från julafton

2013



Vad jag hade på mig på julafton
 
Nu ska jag gå och sova och imorgon väntar sista dagen på 2013. Länktar sjukt mycket efter det nya året och jag har stora förväntningar på det! 
 
 
 


Mys med Nissan

2013





Efter en cykeltur har jag nu sett step up revolution med Nissan i knät, step up revolution är en av mina favorit filmer så har ni inte sätt den så tycker jag att ni ska ta er tiden och göra det, lovar att det är värt det! 


Tomten

2013



 
Tomten kom till oss också i julas, jag gillar inte tomten för "den" har skrämt mig ett x antal gånger i mitt liv plus att jag inte vet vem som är bakom masken. Haha min mamma och pappa vägrar att berätta vem det är även fast ingen av verken jag eller mina syskon tror på tomten längre, lite smått irriternade att dom inte kan klämma ur sig vem det.. 


Julbordet

2013



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ligger efter med att lägga ut bilder ifrån julafton! Det är inte fören nu jag har tid att gå igenom dem och ladde upp dem här, men bättre sent en aldrig. Eller hur? Här ovan ser ni iallafall några bilder från vårat julbord! 


En till sovmorgon

2013



 
Helt underbart att jag har fått 3 sovmorgonar på rak nu! Jag vaknade runt halv 12 idag och jag har inget planerat. Funderar på att gå ut och gå, rita lite och sedan får vi se vad dagen bjuder på! Vad ska ni göra idag? 
 


Mina julklappar

2013



 
Extern hårddisk // One Direction perfym, shower gel, body lotion // Doftljus, vanilj // Mysiga tofflor/strumpr // One Direction "Where we are" // Lauren Conrad "Beauty" // Benefit creasless cream shadow // Max factor colour elixir lipstick // Make up store blush
(Jag fick också en "kista", pyjamas, pengar och sminkborstar som jag redan visat!)
 
Efter förfrågan från er så kommer här bilder på vad jag fick i julklapp! Jag är väldigt tacksam över grejerna så tack till min familj! Vad fick ni i julklapp? Om ni har blogg och har lagt upp bilder, länka gärna så att jag kan gå in och se! :) 


Sune på bilsemester

2013



'Jag har precis kommit hem ifrån bion där jag var med familjen och såg på Sune på bilsemester. Vi var och såg Sune i Grekland förra julen ockå men jag måste säga att den var bättre, den här filmen var också bra och hade sina roliga stunder men den andra var ändä bättre! 


Senaste spelade

2013



Birdy - Wings
The vamps - Teenage kicks (cover)
Macklemore - White walls 
Union J - Last goodbye 
Håkan Hellström - En midsommarnattsdröm 
One Direction - Midnight memories 


Ljuskrona

2013



 
En av mina favorit dekorationer nu i jul är ljuskronan ni ser på bilderna ovan, jag tycker att den känns lite gammeldags och tillför lite extra julkänsla! 
    Däremot var det väldigt mörkt när jag skulle fota den och jag ville ändå ha det ganska ljust så att man kan se lite av duken och äpplna vilket gjorde att jag var tvungen att dra upp ISO-talet väldigt mycket. Så bilderna blev som förväntat inte så bra men för att dölja problemen lite valde jag att lägga ihop dem 2 och 2. Jag tycker att det blev ganska bra, en fin effekt och det drar blicken från det som inte blev bra i bilden på ett enkelt sätt! 
 
 


9 filmer

2013



 
 
The perks of being a wallflower // Les misérables // Life happens // What to expect // Ego // 10 years // Katy Perry the movie, part of me // Step up revolution // Dark shadows 
 
Igår var jag och mamma på hemmakväll för att lämna tillbaka hyrfilmer men vi fick också med oss en bunt filmer hem igen. Dom hade en outlet med massor av filmer för 10kr/st så då passade vi självklart på. jag valde några och mamma valde några. Vissa har jag redan sätt, exempel ego och step up revolution men jag gillar att ha filmen så att man kan se den när man vill med bra kvalitet. De filmerna som jag inte har sätt och som jag har högst förväntningar på är Les misérables och The perks of being a wallflower, har ni sätt någon av filmerna från bilden och vad tyckte ni? 


Senaste från T

2013



 
 


Real techniques

2013



 
 
 
En av de julklappar jag fick var Real techniques core collection med sminkborstar! Kollektionen består av 4 stycken ansiktsborstar; Detailer brush, pointed foundation brush, buffing brush och contour brush. Borstarna är gjorda av Samantha Chapman som också har en youtube kanal med massor av smink tutorials som jag brukar kolla på och jag är riktigt förväntansfull på att få börja använda de här borstarna! 
 


Förändring

2013



Nu har jag fixat en ny bloggdesign! Designen är gjord av Isabell och ni hittar hennes blogg under mina länkar. Det är fortfarande lite småfix kvar men det fixar jag senare. Så vad tycker ni, hiss eller diss?
 
 
 
 


Innan Kalle anka

2013



 
4 bilder som togs på julafton precis innan Kalle anka började! 


Julgodis del 2

2013



 
 
 


Julgodis del 1

2013



 
Första delen med bilder från i julafton på allt julgodis. Vi dukade upp allt fika och godis på köksbordet innan Kalle Anka så fick man själv gå och ta vad man ville ha ända fram till kvällen då allt byttes ut mot julbordet! Det här är första delen av bilder, jag laddar upp resten när de är redigerade! 
 


Paket under granen

2013



 
Ett gäng bilder på paketen som låg under granen igår, haha ni ska bara veta hur tomt det känns nu när dom inte ligger där längre! 


I väntan på tomten

2013






Hoppas att er jul är bra än så länge. Här har vi nyss ätit julbord och nu sitter vi och spelar kort i väntan på tomten.. Haha känns inte som att vi gör annat än att spela kort!


Poker

2013



 
Några bilder från igår då jag, Alex, Julia och Lisa spelade kort nästan hela kvällen, det blev kotten (tecknet) och poker! 


Jultraditioner

2013



Alla firar ju jul annorlunda och har sina egna traditioner vilket jag blev lite nyfiken på! Kan ni inte berätta hur eran julafton ser ut eller någon speciell tradition ni har? Det skulle vara jätte roligt att få veta hur andra firar sin jul! 
 
Bilder lånade från weheartit! 


Julaftonsmorgon

2013



God jul allesammans! Jag hoppas att ni haft en bra start nu på julaftonsmorgon, har ni öppnat något paket än? 
Min morgon har varit bra, jag gick upp runt klockan 9 och åt frukost med mina småbröder och 2 kusiner framför tvn. Sedan hade vi fått varsitt packet från "tomten" under granen som vi fick öppna nu på morgonen plus godis i våra stövlar som är en liten tradition vi har här hemma! 
 
 


Klä julgranen

2013



 
Tre kanske inte så roliga bilder från när vi klädde granen.. Tänkte fota den imorgon och visa hur det blev! 


I skogen

2013





Igår var vi som jag redan berättat i skogen och högg julgran. Vi åkte ut till några på landet och därifrån åkte vi traktor och vagn ner till deras skog. Haha att åka traktor och vagn är ett kärt barndomsminne då jag gjorde det mycket när jag var yngre, både på midsommar och när vi körde hem hö i hövagnn på sommaren. Nere i skogen letade vi julgran, högg gran, grillade korv och drack glögg. Jag tycker egentligen inte om glögg men jag gjorde det för att få de där julkänslorna!


Katten ville också vara med

2013



När jag slog in julklapparna tappade jag paketsnöre på golver som katten tyckte var väldigt roligt att leka med. Sandra är mer än 10 år men än finns det lite leklust kvar i henne! 
 
 


Paketinslagning

2013



 
Ikväll slog jag in mina julklappar och för mig går paketpapper med tomtar bort direkt för jag vill slå in dem i mer gammeldags stil. För mig blev det beige papper och istället för de klisterlappar man kan köpa i affären där man skriver vem det är till gjorde jag mina egna med lite vitt papper och brända kanter. För att piffa till det ännu lite mer lackade jag dem och satt lite rött snöre på! Hur slår ni in era paket? 


Kusinerna är här

2013



 
I nättras kom mina kusiner från fastlandet hit för dom ska fira jul här med oss så det bli en jul med mycket folk i år! Idag har vi inte gjort så mycket, vi har varit vid ica maxi och julhandlat, tagit in och pyntat granen och nu har vi  precis spelat klart Sverige spelet! Vi får se vad som händer senare ikväll! 


Resultat

2013



 
Perfekta! 


Gräddkola

2013



 
Igår gjorde jag vanlig gräddkola av grädden som vi hade kvar här hemma och de blev riktigt bra förutom att jag ångrar att jag inte hade i kakao för nu smakar dem nästan knäk.. Men de blev bra iallafall, lagom mjuka och fin färg! Resultat kommer i ett annat inlägg! 


7 saker om mig

2013



Jag flippar om någon i min familj tar min kamera. Seriös, jag blir förbannad. 
Jag skulle göra allt för att få lära mig surfa. 
Jag är otroligt rädd för grodor, det är nog det läskigaste djuret som finns! 
När jag var liten bröt jag nyckelbenet.
Jag har haft nästan svart hår och beslutet att färga det ångrar jag idag.
Jag älskar allt med julen förutom maten. 
Jag ville bli delfinskötare när jag var yngre men vilken tjej ville inte bli det?
 
 
 


Rudolf med röda mulen

2013



 
Hur söta blev inte de här kakorna? Efter att sätt bilder på internet så ville jag också göra något liknande men jag hittade inget recept så jag fick hitta på lite själv och det blev jätte bra och inte alls svåra att göra! 


Mitt hjärta

2013



Usel uppdatering idag jag vet men jag har tappat bort min sladd till kameran så jag kan inte överföra några bilder plus så har jag varit ute i skogen i x antal timmar!  Sladden ska hittas imorgon så då ska jag blogga allt jag inte fick upp idag, bland annat mer julgodis! 
 
Min lilla katt som är den gulligaste som finns! 
 
 


Kommentarer

2013



 
Något jag blir väldigt glad över är när ni lämnar en liten kommentar här på bloggen!! Jag ser ju på min statestik att ni är inne och tittar och det skulle vara så roligt om fler av er ville lämna en och jag vill ju veta vem ni är ocskå!
Sen om ni har någon fråga om mig eller har önskemål om något ni vill se mer av här så säg självklart till, jag älskar att få kommentarer av er! 
 


Nu ska det bli rent

2013



 
Idag ska jag julstäda rummet för det blev inte klart igår, jag ska inte bara städa utan också rensa lådor och garderob! 


Suddigt

2013



 
Jag älskar suddiga bilder som man bara kan ana sig vad det gömmer sig för något bakom, visa bilder som inte är så roliga annars kan få en helt ny känska om man bara gör den lite suddig. Titta bara på första och andra bilden, den andra bilden är så mycket intressantare enligt mig eller vad tycket ni? Har ni inte provat att fota suddig så gör det! 
 
 


Kärleksmums och renar

2013



 
Lite bilder från igår då jag som ni redan vet bakade kärleksmums till klassens fika idag och medan jag ändå höll på så gjorde jag chokladkakor som jag ska förvandla till små renar! 
 


Hyra film!

2013



 
Nu är jag snart klar med städningen av rummet och där efter bär det av till hemmakväll för att hyra One Direction This is us! 


Lunch

2013



 
Nu har jag äntligen jullov!! Vi var först i aulan där några elver sjöng och sedan sjöng även lärarna, efter det gick vi till klassrummet och fikade, lyssnade på julmuisk, lekte en lek och såg på julkalendern. Haha det låter som vi är en klass med tvåor från lågstadiet men nej, vi går faktiskt på gymnasiet. 


Den stora dagen

2013



Imorgon är det den 20 vilket innebär 3 saker som jag sätt fram emot länge: Vi slutar skolan, One directions film kommer ut i affärer och det är bara 4 dagar kvar till julafton! Kan en dag bli bättre en så? 
 
Idag har det hänt ganska mycket därav glömde jag bort bloggen totalt. I skolan hade hade jag först ett E-matteprov som det gick över förväntan på då jag nästa fick alla rätt. Efter skolan så bakade jag till imorgon då vi ska fika med klassen och jag hann även laga kvällsmat, fota och sminka lite. Hur har eran dag varit? 
 
Till kvällsamt så hade mamma bestämt att det skulle bli skinksås vilket jag inte gillar så värst mycket så jag bad om att få laga den så jag kan lägga i lite mer saker som jag gillar. Jag hade helst skippat skinkan helt då det är den jag inte gillar men det heter ju skinksås så den måste i, för att göra det lite bättre åkte det i lite chilli. 
 
 
 
 
 
 


Julbord, nej tack!

2013



Idag är det julbord till mat här i skolan och den dagen har jag fasat för länge. Varför? Jo för jag avskyr julmat! De senaste åren har jag hatat julbord men jag vet egentligen inte varför. Jag tror det har att göra med att det känns som man äter hela julen och när man har ätit det där julbordet så är man så mätt så inget är gott längre. Bara jag tänker på julbord så blir jag mätt och när jag är mätt så tycker jag inte om saker så det är antagligen därför jag tycker att julbord är äkckligt. Samtidigt undrar jag varför alla tycker om det så mycket? Det är ju bara potatis, köttbullar, prinskorv, sill, julost m.m. Det är ju inget speciellt med det och när vi ändå pratar julbord kan jag ju tillägga att jag avskyt julmust också :) Gillar nu julmat och julmust eller hatar ni det lika mycket som jag?
 
 
 
 


Alive

2013



"We got to live before we get older.
Do what we like
We got nothing to lose.
Shake off the weight of the world from your shoulders.
Oh, we got nothing to prove." 

Orden ovan kommer från One Directions låt Alive och just den biten och de orden är nog det topp 3 bästa på hela  skivan. Jag tycker att de orden passar så bra in och just "Shake off the weight of the world from your shoulders" är något jag tänker på väldigt ofta, speciellt när det kommer till skolarbete.
 
Resten av låten är väll inte min favorit på skivan men den är ändå bra! Min favorit är 1,40-1,56! 
 
 


Överlever

2013



Det är 2 vanliga skoldagar kvar och ett matteprov att klara av, det bästa är att jag tror att jag överlever då jag börjar känna mig säker på matten och 2 dagar är väll inget att gnälla över? När får ni jullov? 
 
 


1 vecka kvar

2013



 
Kan ni förstå att det bara är en vecka kvar till julafton?! Det kan iallafall inte jag och det känns som det har varit december i typ 3 dagar, allt har gått så himla snabbt! Det bästa är att jag i princip inte har något skolarbete kvar så jag kan göra exakt vad jag vill efter skolan så någon dag måste jag in till stan ock köpa julklappar för det har jag inte gjorde än! 


Jag hittade något

2013





Hittade något att rita tillslut så nu har jag ritat en liten stund, jag ritar inte alls ofta längre så jag tycker att det blir svårare och svårare vilket leder till att jag blir petigare och det tar dubbelt så lång tid för jag måste göra om allt minst 2 gånger. Jag kan inte heller slutföra ritnigar jag börjat på för jag blir aldrig riktigt nöjd.. Om jag får gissa som kommer jag rita lite till på den här teckningen och sedan kommer den ligga i ett år innan jag kanske börjar på den igen! 


Teckna

2013



 
Ikväll när jag inte har något plugg tänkte jag ta tillfället i akt och för en gångs skull rita lite! Det enda promblemet jag har varje gång är att jag inte vet vad/vem jag ska rita! Något förslag på någon peroson? 
 
 
 


Diamanten

2013



 
När jag var yngre brukade jag och min lillebror jämt spela den försvunna diamanten och nu i helgen hade vi båda tråkigt så vi bestämde oss för att ta tag i gamla traditioner och spela lite. Jag kan inte påstå att det var lika roligt som när vi var yngre men jag ska iallafall lära min yngsta lillebror spelet någon dag då jag tror att han skulle tycka det var roligt! 


Flamingo and Rose Gold

2013



Rose gold // Flamingo
 
De senaste tillskotten i min sminkkollektion består av 2 rouger från Sleek Makeup. De här är det första rougerna jag har därifrån och jag hade väldigt höga förväntningar på dem då jag har hört så mycket bra. Höll dom måttet? Ja det gjorde dem! Jag älskar de här då de är väldigt pigmenterade och färgera helt underbara, speciellt "rose gold". Om ni är ute efter en bra rouge men inte vill betala mycket så föreslår jag att ni funderar på dem från Sleek! 


Mintpraliner

2013



 
 


Pepparrot i plånboken?

2013



 
I slutet av november kom mamma hem med en adventskalender till mig och bakom lucka 3 så handlade det lite om pengar. Jag tyckte att just den här luckan passar så bra på mig för när jag öppnade luckan och det stod "har du ont om pengar? så var mitt svar JA! Haha man kanske ska prova att stoppa pepparrot i plånboken? 


The Vamps

2013



Som jag sagt flera gånger tidigare så går inte min musikstil att beskriva då jag lyssnar på i princip allt. För några månader snubblande jag över The Vamps tack vare 2 brittiska youtubers Zoe Sugg och Alfie Deyes. Jag kollade upp dem och de har för det mesta gjort covers på andras låtar men nu på sistone har de släppt 2 egna singlar. Jag gillar det de gjort hitintills, både covers och egna singlar och jag hoppas att de kommer med mer egen musik snart! Har ni något tips på bans/artist? 
 
Första låten är ev cover och andra låten är deras egen! 
  
 
 


Dagen

2013



 
Vaknade lite över 11 men har i stort sätt legat kvar i sängen tills nu. Idag har jag ganska många saker att göra och det är städa rummet, göra det sista plugget och kanske baka. Plugget är det viktigaste men det är inte så mycket så jag tror att jag städar rummet först för jag kan inte plugga om hela rummet är kaos! 


Luciatåg

2013



 
Här har ni tre bilder på skolans luciatåg som vi såg på igår!


Kycklinggryta

2013



 
Igårkväll stod jag för maten och då blev det sweet chili kycklinggryta med ris och sallad. Det var första gången jag gjode den här grytan och dessutom var det helt utan recept! Jag la i det jag själv ville ha och resultatet blev bättre än vad jag hade hoppats på, 2 tummar upp får den! 
 


Luciamorgon

2013



 
Så här såg det ut på morgonen igår hemma vid mig! Även fast jag hade sovmorgon gick jag upp till klockan 7 för att kunna se luciatåget på tv tillsammans med resten av familjen. Till lucian åt jag först frukost som bestod av youghurt och sedan den obligatoriska lussebullen! Hur ser eran luciadag ut, har ni någon speciel tradition? 


Bakåtblick

2013



Jag sitter just nu och har en håla innan dagens sista lektion och funderar lite på vad jag ska blogga om då jag inte har några idéer just nu! Så du frågar jag er, vad vill ni se mer av på bloggen? Kan vara vad som helst! 
 
I väntan på idéer så lägger jag upp lite gamla bilder från arkivet, de här bilderna var bland de första jag publicerade här! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Min älskling är hemma!

2013



 
Nu är äntligen min kamera hemma från lagningen och med ett nytt objektiv på (Tack mamma och pappa) är jag hur sugen som helst på att komma igån och fotografera igen! 


Praliner

2013



 
Ikväll har jag bakat mer julgodis och det bara för att vi hade/har grädde som måste användas upp! Jag bakade apelsinfudge och praliner med vit chokladmousse men pralinerna är inte färdiga än utan dom ska jag lägga ihop imorgon bitti! Vi har fortfarande grädde kvar så har ni något tips på vad jag kan baka? 


Pepparkakshus

2013



 
 
I söndags så gjorde jag och min lillebror iordning pepparkakshuset! Jag försökte spritsa så gott jag kunde och Jakob satt dit godisen, vad tycker ni? Godkänt? 
 
 
 


Sleek Makeup

2013



 
I fredags fick jag som ni vet ett packet på posten och i det hittade jag min beställning från Sleek! Jag blev jätte chockad när jag såg att jag fått det paketet då jag beställde allt från England och det kom redan efter ca 7 dagar! Jag hade väntat mig att det skulle ta minst 2 veckor! Ni får se en närmar titt på produktern till helgen och anledningen till det är att jag får tillbaka min systemkamera imorgon så jag kan fota bättre bilder på sakerna! 


Through the dark

2013



Helt underbara och dessutom tycker jag den här låten låter lite julig så det är bara ett plus i kanten! 
 
 


Göra om?

2013



 
Jag tröttnar ganska snabbt på min bloggdesign och den jag har nu har jag haft sen sommaren tror jag.. Och eftersom jag gjorde den i sommras så är den sommrig villket jag inte tycker passar så bra nu! Är sugen på att göra om designen så den blir lite mer julig eller bara mindre somrig... Har ni något förslag? Vilka färger ska jag använda? Jag behöver hjälp för jag får alltid beslutsångest!! 


Bra betyg

2013



 
Idag är det måndag vilket faktiskt känns ganska bra då det bara är 2 veckor kvar till jullovet och snön är här. Dock tror jag inte att snön kommer ligga kvar så länge för det känns som den har börjat smälta redan idag...
 
Något roligare än det att snön smälter är att jag fick reda på att jag fått B på både reklamprovet och min krönika! Lite extra roligt känns det att jag fick B på krönikan som jag var så oskäker på och att läraren skrev att jag är modig i mitt skrivande vilket jag blev förvånad över! Jag har alltid tänkt att jag skulle kunna ta i mer när jag skriver men tydligen var texten bra! 


Chokladfondant

2013



 
Igår gjorde jag chokladfondant till familjen och för att vara första gången jag gjorde det så blev de väldigt bra! De reste sig fint och sjönk inte ihop! Tyvär hade vi inga bär hemma och bara en banan men det gick att äta ändå! 


Saffran

2013



 
Igår bakade jag saffransfudge och för er som som gillar saffran är det nog ett perfekt julgodis! 
 


Plötsligt händer det

2013



 
Det är alltid roligt att få post men tyvär får jag det väldigt sällan.. Men idag fick jag plötsligt både ett kuvert och ett paket! Kuvertet innehöll inget roligt och paktet viste jag först inte vad det var i men sen kom jag på att jag beställde en sak från England förra vecka! Vill ni veta vad som är i? 


Pride and prejudice

2013





Vi håller på att läsa stolthet och fördom på svenskan så för att göra det hela lite lättare då boken är ganska svår att läsa så såg jag filmen igår! Nu försår jag boken mycket bättre och även om ni inte läser den så rekommenderar jag att ni ser filmen för den är bättre än vad man kan tro! 


Pepparkakor

2013



 
 
Vi har bakat sedan halv 5 och är nu äntligen klara! Jag blev lite smått deprimerad då jag inte har min kamera och kan foto bättre bilder så när jag får tillbaka den ska jag köpa egen deg och baka en gång till! 
 
 
 


Jag överlevde

2013



Idag efter skolan gick jag direkt till körskolan för att ta min första körlektion. Jag har bara kört hemma förut så jag skojar inte när jag säger att jag var nervös! Men som tur är så gick det bra och jag överlevde.
 
Nu sitter jag hemma och väntar på att mommo ska komma hit så att vi kan börja baka pepparkakor! Under tiden lyssnar jag på One Directions nya album som jag fick hem förra fredagen! 
 
 


Resultat

2013



Resultatet på fudgen jag bakade igår med valnötter och marshmallows, säg till om ni vill ha recept! 
 
Haha nej, det här är inte en bakblogg men just nu bakar jag ganska mycket och varför skulle jag inte dela med mig av det till er? Mitt liv de senaste 2 dagarna har varit: Gå upp till skolan, åka hem från skolan, se på serier 1h, äta kvällsmat, baka, se julkalenderna, baka klart, plugga och slutligen gå och lägga mig. Haha som ni ser händer det inte så mycket intressant förutom bakningen! 


Fudge

2013



 
Bakade ännu mer julgodis nu ikväll och den här gången blev det fudge med valnötter och marshmallows. Det gick jätte bra att göra fudgen och smeten blev ovanligt bra! Jag älskar att stå i köket och när det går bra blir jag lite extra glad! Vill ni se resultat imorgon? 


Through the dark

2013





Recept

2013



 
 
Ni var några som ville ha recept på choklad och kola pralinerna så här kommer det! Vill vara säga att dem är jätte lätta att göra också! :) 
 
30 stycken praliner:
(Jag gjorde bara en halv smet och fick då ut exakt 15 stycken)
 
Till botten:
100g mjölkchoklad
 
Till kolan:
30g hela, skållade mandlar
63g smör i tärningar
200g sötad kondenserad mjölk
1 msk honung 
1 dl råsocker
 
Hur du gör:
 
Botten: Börja med och smälta chokladen till bottnarna genom att hacka den i små bitar så att den smälter snabbt och jämnt. Smält 2/3 av chokladen i ett vattenbad och när det är smält blandar du i resten av chokladen. När allt är smält fyller du små formar till hälften och ställer dem i kylen. (Jag använde silikonformar men det går lika bra med formar till ischoklad eller iskuber) 
 
  Kolan: Ta de skållade mandlarna och bryn dem lite i ungnen innan du hackar dem grovt. 
 
Smällt alla de andra ingredienserna under omrörning i en kastrull på låg värme. Låt det koka cirka 10 minuter tills smeten är blank och jämn. (Den ska tjokna lite och för mig tog det lite längre en 10 minuter). Tillsätt 2/3 av den hackade mandeln och stäng av värmen när kolan släpper från kanterna på kastrullen (när den inte flyter ut direkt). Låt kolan svalna lite, men den ska fortfarande gå att forma. Fyll formarna som du la choklad i tidigare med kolan och dekorera med resten av de rostade mandlarna. Låt dem sedan stelna i kylen och ta sedan bort formarna. 
 
Klart! 
 
Hoppas att ni förstår och om ni har några frågor är det bara att fråga på! :)
 
 
 


En och en halv

2013





Nu är det en och en halv timme var tills vi slutar för dagen. Jag började kvart i tio imorse och vi har faktiskt inte gjort så mycket idag. På media lektionen kollade vi på allas reklamfilmer vi gjort och det var jättre roligt och efter det har jag skrvit lite på svenska men annars inget mer. Sitter i nu läget och väntar på att spanskan ska börja och därefter tror jag att jag springer till stan en snabbis för att kolla en klänning...! 


Wanties from Benefit

2013



 
Lollotint - Ett tint som man kan använda till både kinder och läppar för lite färg.
Hoola - Ett matt solpuder "för ett friskt utseende"
Stay flawless - En primer som ska hålla sminket på plats i upp till 15 timmar.
The POREfessional - Ska förminska porer och ta bort fina linjer i ansiktet, kan användas både över och under sminket.
They're real! Mascara - En mascara för den som vill ha längre, fylligare och separerade fransar. 
Hige beam - En highligther med en rosa ton i, perfekt för balnd annat käk- och brynben.
 
Om ni inte redan vet det så har jag ett stort intresse för smink och vill jämt testa nya märken och produkter. Det märke jag är mest nyfiken på just nu är Benefit för jag har hört så sjukt mycket bra om dem. Produkterna ovan är några av de jag vill prova helst! 
 
Någon som kan tipsa mig om någon sminkprodukt ni älskar? 
 
 
 


Choklad och kola

2013



 
Det ni ser ovan är det jag bakade igår! Det blev vit choklad med kokos (Jag hade i apesin också) och choklad och kola praliner! Om ni vill ha recept är det bara att säga till! 
 


Klänningar

2013



 
Jag håller på att leta efter en klänning till jul/nyår och alla ovan hittade jag på Nelly.com. Jag tror att jag är ute efter en svart med antingen pärlor, glitter eller spets på! 


Skyltsöndag

2013



 
Lite mer bilder från julmarknaden! 
 


Tryck

2013



 


Julbak

2013



 
Ikväll har det bakas lite mer julgodis! Det blev 2 olika "praliner", en med vit choklad och en med kola. Resultaten får ni imorgon!


En dag på stan

2013



 
 
Änligen kommer det upp lite bättre bilder än mobilens här på bloggen! Bilderna är tagna med mammas digitalkamera och det känns så bra att ladda upp bilder med lite högre kvalitet! Dem är ifrån igår då jag var på stan med Emma och vi var på Märtas och åt! Det kommer fler bilder senare eller imorgon :) 


Vintermys

2013



På vintern när det börjar mörkna ute och jag kommer hem från skolan är allt jag vill göra att slänga på mig myskläder och sedan krypa ner i sängen med tända ljus och se på en film eller läsa en bok. Tofflorna ni ser nere i hörnet skulle jag vilja införskaffa mig, kanske inte just med en roset på men några likande! Har ni något tips för att  göra vintern lite bättre? 
 


Photoshop

2013



 
Varje måndag har vi foto och just nu håller vi på med photoshop. Ovan ser ni en före och efter bild som jag har jobbat lite smått med men jag kan inte säga att redigera foton är det roligaste jag vet.. Jag tröttnar ganska snabbt!
 
Helgen har annars varit bra. I lördags kom Emma hem till mig och vi såg paranomal activity 2 som vi sagt att vi skulle se sen nian och ill skillnad från när vi såg ettan så vågade vi se hela filmen med volym på. Haha jag tycker att sådana filmer är läskiga men jag kan ändå inte låta bli att kolla på dem! 
 
Sen igår var det första december och första advent. Jag och Emma tog lite sovmorgon och åkte sedan in till stan för att kolla julmarknaden, jag hittade inget där men jag köpte däremot 2 tröjor på stan. Efter det komma familjen in till stan och då gick jag ett varv på marknaden med dem med. En väldigt bra helg!