Recept

2013



 
 
Ni var några som ville ha recept på choklad och kola pralinerna så här kommer det! Vill vara säga att dem är jätte lätta att göra också! :) 
 
30 stycken praliner:
(Jag gjorde bara en halv smet och fick då ut exakt 15 stycken)
 
Till botten:
100g mjölkchoklad
 
Till kolan:
30g hela, skållade mandlar
63g smör i tärningar
200g sötad kondenserad mjölk
1 msk honung 
1 dl råsocker
 
Hur du gör:
 
Botten: Börja med och smälta chokladen till bottnarna genom att hacka den i små bitar så att den smälter snabbt och jämnt. Smält 2/3 av chokladen i ett vattenbad och när det är smält blandar du i resten av chokladen. När allt är smält fyller du små formar till hälften och ställer dem i kylen. (Jag använde silikonformar men det går lika bra med formar till ischoklad eller iskuber) 
 
  Kolan: Ta de skållade mandlarna och bryn dem lite i ungnen innan du hackar dem grovt. 
 
Smällt alla de andra ingredienserna under omrörning i en kastrull på låg värme. Låt det koka cirka 10 minuter tills smeten är blank och jämn. (Den ska tjokna lite och för mig tog det lite längre en 10 minuter). Tillsätt 2/3 av den hackade mandeln och stäng av värmen när kolan släpper från kanterna på kastrullen (när den inte flyter ut direkt). Låt kolan svalna lite, men den ska fortfarande gå att forma. Fyll formarna som du la choklad i tidigare med kolan och dekorera med resten av de rostade mandlarna. Låt dem sedan stelna i kylen och ta sedan bort formarna. 
 
Klart! 
 
Hoppas att ni förstår och om ni har några frågor är det bara att fråga på! :)
 
 
 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?